...

Ans Appelman

“Ik heb De Ster opgericht in 2009 – dit onder meer om persoonlijke redenen. Ik heb namelijk van heel dichtbij meegemaakt hoe het is om een kind met een beperking te hebben. De belangrijkste les die ik toen heb geleerd: nóóit opgeven. Ik heb mijn zoon altijd geleerd dat hij naar de sterren zal gaan– en daar voorbij! – en dat hij alles kan bereiken wat hij wil.”

“Naar aanleiding van het moeilijke maar tegelijkertijd fascinerende pad dat ik samen met mijn zoon heb bewandeld, heb ik ten slotte besloten om mijn eigen ingrijpende ervaringen te gebruiken om De Ster op te zetten. Mijn droom was een speciaal kindcentrum waar we – door middel van intensieve begeleiding – het uiterste kunnen halen uit kinderen met een achterstand of beperking.”

“Inmiddels is De Ster gegroeid van één naar drie locaties. We bieden dagbehandeling, naschoolse begeleiding, persoonlijke verzorging en ambulante aan een aantal verschillende doelgroepen.”

“Mijn motto is : elk mens is in staat om zich te ontwikkelen en het is onze opdracht om de gaten in het plafond te vinden om zodoende het kind verder te helpen”.