Begeleiding Groep

Naschoolse begeleiding

De Ster biedt vijf middagen in de week en op de hele zaterdag begeleiding. De kinderen doen dan voornamelijk activiteiten die gericht zijn op zelfredzaamheid, ontspanning, het stimuleren van samenspel en het aanleren van sociale vaardigheden. Speciaal op de woensdagmiddag worden ook sportactiviteiten gedaan. Bij al deze vormen van begeleiding zorgen we voor een huiselijke sfeer: gezellige activiteiten na een intensieve dag school of dagbesteding.

Doel

Het doel van begeleiding is dat kinderen op allerlei manieren geactiveerd worden: muziek maken, sport, samenspelen, knutselen, komen en samen eten. De kinderen krijgen opdrachten, bijvoorbeeld om iets voor elkaar te doen of om elkaar te helpen. Door deze gezamenlijke activiteiten ontstaat er een sociale band tussen de kinderen en kunnen ze van elkaar leren.

De tijden zijn afhankelijk van de tijd waarop de dagbesteding of de school eindigt. Indien gewenst worden kinderen door onze eigen chauffeurs van de dagbesteding of school gehaald en naar De Ster gebracht. Afhankelijk van de indicatie (Jeugdwet of WLZ) kan een kind één of meerdere dagen deelnemen.

leeftijd tussen 4 en 18 jaar

Activiteitengroepen

Op woensdagmiddag en op zaterdag zijn er – voor kinderen die hiervoor een indicatie hebben – activiteiten groepen.